Πώς είναι να εργάζεσαι σε Υπηρεσίες Υγείας στην Ελλάδα;

 

Στο πλαίσιο των δράσεων υποστήριξης και ενημέρωσης ατόμων μεταναστευτικού ή προσφυγικού προφίλ που αναζητούν εργασία, διοργανώσαμε ακόμα μία Ομιλία Εργοδοτών,  με επαγγελματίες που εξειδικεύονται σε κάποιο κλάδο της οικονομίας.

Την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την Elshadai Beyene, απόφοιτη Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Ευαγγελισμός. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Elshadai Beyene μας μίλησε για τη σημασία των προσωπικών δεξιοτήτων (soft skills) σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην κριτική σκέψη και την προσεκτική αξιολόγηση της πληροφορίας, και στη συναισθηματική νοημοσύνη υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αντιμετώπιση και έλεγχο των συναισθημάτων. Επίσης, αναφέρθηκε στις οργανωτικές δεξιότητες και στην αποδοτική διαχείριση χρόνου. Σχετικά με τις τεχνικές δεξιότητες (hard skills) που αφορούν το επάγγελμά της αναφέρθηκε στις σπουδές που είναι απαραίτητες για όσους θέλουν να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη επαγγελματική πορεία.

©Generation 2.0 RED

Τέλος, δέχτηκε ερωτήσεις και έλυσε απορίες σχετικά με τον συγκεκριμένο κλάδο, όπως και ως προς τις προοπτικές και τον τρόπο εισαγωγής σε αυτόν, και ανέφερε πως «οι επιστήμες Υγείας απαιτούν μια συνεχή εκμάθηση, ποτέ δεν ξέρεις τα πάντα! Γι’ αυτό διαβάστε, ρωτήστε και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους». 

Ευχαριστούμε πολύ την ομιλήτριά μας και τους συμμετέχοντες που έδειξαν την προθυμία τους να παρακολουθήσουν την Ομιλία μας στο πλαίσιο του έργου «Equality Works» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

 

 

 


«Το έργο ‘‘Equality Works’’ υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.»

Για περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr