Τα οφέλη της Διαφορετικότητας

Η διαφορετικότητα φέρνει καινοτομία και δημιουργικότητα

Η διαφορετικότητα έχει αποδειχθεί πως καλλιεργεί τη δημιουργική σκέψη και προωθεί την καινοτομία, συμβάλλοντας σε αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων, σε καθιέρωση καλύτερων εταιρικών πρακτικών και σε κάλυψη των αναγκών των πελατών με νέους πρωτοποριακούς τρόπους. Με τη δημιουργία μιας δυναμικής, ποικιλόμορφης ομάδας που φανερώνει διαφορετικότητα, προκύπτει σημαντικό πλεονέκτημα στην προσέγγιση διαφορετικών ομάδων και νέων, ανεξερεύνητων αγορών.

 

Η διαφορετικότητα σας καθιστά ανταγωνιστικούς

Ένα εργατικό δυναμικό που βρίθει από διαφορετικότητα μπορεί να αποτελεί αβαντάζ όταν επεκτείνεστε σε νέες αγορές, με νέα προϊόντα ή έχετε πρόθεση να αναβαθμιστείτε. Ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, τις περισσότερες φορές, πρέπει να προσαρμόζεται συνεχώς για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Για το σκοπό αυτό, τα άτομα με διαφορετικές οπτικές και εμπειρίες μπορούν να συνεισφέρουν στο σχεδιασμό και στην προώθηση μιας ενημερωμένης υπηρεσίας ή προϊόντος.

 

Η διαφορετικότητα ενισχύει το ταλέντο στον οργανισμό σας

Έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά για τους Millenials, τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996, που χαρακτηρίζονται ως ανοιχτόμυαλα, με αυτοπεποίθηση, με αυτοέκφραση και δεκτικά σε νέες ιδέες. Όσον αφορά τη διαφορετικότητα, αποτελούν την πιο ποικιλόμορφη εργαζόμενη γενιά μέχρι σήμερα. Όταν ο οργανισμός σας έχει εικόνα φιλική στη διαφορετικότητα, προσελκύει αντίστοιχα και ταλαντούχους υποψηφίους με αποτέλεσμα την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Πέρα από το ταλαντούχο εργατικό δυναμικό, η εταιρεία σας γίνεται πιο ελκυστική σε πιθανούς συνεργάτες που μοιράζονται παρόμοιες αξίες και όραμα με εσάς.

 

Η διαφορετικότητα καθιστά το brand σας πιο ελκυστικό

Εταιρείες που υποστηρίζουν τη διαφορετικότητα ενισχύουν, στην ουσία, την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητά τους και προσελκύουν καταναλωτές και πελάτες, που όλο και περισσότερο επιλέγουν να υποστηρίζουν εταιρείες που συμβαδίζουν με την κοσμοθεωρία τους. Επιπλέον, οι Millennials, η πιο ποικιλόμορφη πληθυσμιακή ομάδα, δεν είναι μόνο εργαζόμενοι που θα φέρουν νέες δεξιότητες στην εταιρεία σας, αλλά και καταναλωτές και πελάτες. Επομένως, αναζητούν και οι ίδιοι παρόμοια στοιχεία στις εταιρείες από τις οποίες αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες.

 

Η διαφορετικότητα κάνει τους εργαζομένους ευτυχισμένους και αφοσιωμένους

Σύμφωνα με μελέτες, όσο πιο ποικιλόμορφο είναι το εργατικό δυναμικό μιας εταιρείας, τόσο πιο αφοσιωμένο, ευτυχισμένο και παραγωγικό είναι. Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, η συνεισφορά και οι οπτικές των εργαζομένων αναγνωρίζονται και αισθάνονται ελεύθεροι να εκφραστούν. Ταυτόχρονα, δημιουργείται κι ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των συναδέλφων, καθώς και οι ίδιοι εκτιμούν πολύ τη διαφορετικότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον με αφοσιωμένους εργαζόμενους, που παραμένουν πιστοί στο όραμα της εταιρείας και στους σκοπούς της και που, επιπλέον, είναι υπερήφανοι που συμμετέχουν σε ένα φιλικό, προς τη διαφορετικότητα, περιβάλλον.

 

Η διαφορετικότητα σημαίνει ικανοποιημένοι πελάτες

Διαφορετικοί μεταξύ τους εργαζόμενοι μπορούν να σας βοηθήσουν πιο καλά να χτίσετε ένα ποικιλόμορφο πελατολόγιο και να καλύψετε τις διάφορες ανάγκες των πελατών ή των καταναλωτών σας με την παροχή «επί παραγγελίας» υπηρεσιών ή προϊόντων. Από το χειρισμό του τηλεφωνικού κέντρου, των live-chats ή των μέιλ μέχρι την εις βάθος κατανόηση εθίμων και συνηθειών άλλων χωρών ή αναγκών και προτιμήσεων συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων, οι εργαζόμενοί σας θα συνεισφέρουν με τις μοναδικές δεξιότητές τους και θα έχουν αποτελεσματική και ικανοποιητική αλληλεπίδραση με την πελατεία σας.

 

Η διαφορετικότητα ενδυναμώνει τους εργαζομένους

Η αλληλεπίδραση με άλλες κουλτούρες όπως και με ποικίλες πληθυσμιακές ομάδες με ξεχωριστά και μοναδικά χαρακτηριστικά και η επαφή με διάφορες παραδόσεις, συνήθειες, πεποιθήσεις, κλπ. μπορεί να είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα και πλούσια εμπειρία. Ένα ποικιλόμορφο προσωπικό μπορεί να εμπλουτίσει τον οργανισμό σας με τη μετάδοση και τη συμβολή στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και έτσι να αποκτηθεί νέα γνώση. Ως εκ τούτου, μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε και, ενδεχομένως, να ακολουθήσετε νέες, επικερδείς και συναρπαστικές κατευθύνσεις.

 

Υπόγραψε κι εσύ