Νέο μέλος του Δικτύου Worldplaces, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο!

Καλωσορίζουμε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στο Δίκτυο «Worldplaces – Workplaces Working with Migrant Women». 

 

 

Ο Δρ. Παναγιώτης Μινογιάννης (PhD/MPH), Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο μας απαντά σε ερωτήσεις που του θέσαμε πάνω στις θεματικές της Διαφορετικότητας και της Συμπερίληψης στον εργασιακό χώρο. 

 

  • Γιατί είναι σημαντική, για εσάς και τον οργανισμό σας, η προώθηση της

συμπερίληψης στο εργασιακό περιβάλλον;

Η προώθηση της συμπερίληψης στο εργασιακό περιβάλλον για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αποτελεί βασική παράμετρο του αξιακού μας συστήματος και διασφαλίζει :  

  1. Ενίσχυση της συνεργασίας και ανάδειξη καινοτόμων ιδεών: Όταν όλοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι είναι ισότιμο κομμάτι ενός Οργανισμού και ότι οι απόψεις τους είναι πολύτιμες, είναι πιο πιθανό να μοιραστούν ιδέες, να συνεργαστούν αποτελεσματικά και να συμβάλλουν στην καινοτομία.
  2. Αύξηση της απόδοσης: Ένα εργασιακό περιβάλλον συμπερίληψης δημιουργεί συνθήκες στις οποίες οι εργαζόμενοι αισθάνονται ασφαλείς και για το λόγο αυτό είναι αφοσιωμένοι και παραγωγικοί, κάτι που οδηγεί σε ολιστικά βελτιωμένη απόδοση.
  3. Ποικιλομορφία ιδεών και προοπτικών: Όταν οι εργαζόμενοι προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα φέροντας διαφορετικές εμπειρίες, ο Οργανισμός μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα ιδεών και λύσεων οι οποίες  ενδεχομένως να μην προέκυπταν με τη συνήθη διαδικασία.
  4. Ενιαία εταιρική κουλτούρα: Η συμπερίληψη οδηγεί σε ένα εργασιακό περιβάλλον που προάγει το σεβασμό, την ισοτιμία και όχι απλά την ισότητα και την αμοιβαία υποστήριξη, βελτιώνοντας την ψυχολογική ευημερία των εργαζομένων.
  5. Ελκυστικότητα προς ταλέντα: Η νέα γενιά εργαζομένων επιλέγει, βάσει στατιστικών, συνειδητά, οργανισμούς που κάνουν καλό και όχι εκείνους που κάνουν λιγότερο κακό σε όλους τους τομείς. Με αυτό το δεδομένο, οι οργανισμοί που προωθούν τη συμπερίληψη γίνονται πιο ελκυστικοί για ταλέντα που αναζητούν εργασιακά περιβάλλοντα στα οποία θα νιώθουν ότι εκτιμώνται και ότι μπορούν να εξελιχθούν.

 

 

  • Εσείς, στον οργανισμό σας, ακολουθείτε κάποια πρακτική συμπερίληψης;

Στο Ωνάσειο εφαρμόζουμε διάφορες πρακτικές για την προώθηση της συμπερίληψης, με στόχο τη δημιουργία ενός δίκαιου και ανοιχτού εργασιακού περιβάλλοντος. Μερικές από αυτές τις πρακτικές περιλαμβάνουν:

  1. Προγράμματα εκπαίδευσης για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στην εισαγωγική εκπαίδευση των εργαζομένων: Εκπαιδεύουμε τους εργαζόμενους σε θέματα όπως η καταπολέμηση των διακρίσεων, οι ασυνείδητες προκαταλήψεις και η σημασία της συμπερίληψης, για να καλλιεργήσουμε ευαισθησία και σεβασμό.
  2. Ενίσχυση διαφορετικών φωνών: Προωθούμε την ισότητα ευκαιριών συμμετοχής στις αποφάσεις, και ενθαρρύνουμε την ανάδειξη διαφορετικών απόψεων και εμπειριών σε συσκέψεις και εργασιακές διαδικασίες.
  3. Ευέλικτες συνθήκες εργασίας: Προσφέρουμε ευελιξία σε θέματα ωραρίου αναγνωρίζοντας ότι οι προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες των εργαζομένων μπορεί να διαφέρουν.
  4. Διαφανείς διαδικασίες προσλήψεων και προαγωγών: Εφαρμόζουμε διαδικασίες που διασφαλίζουν την ίση αντιμετώπιση όλων των υποψηφίων και εργαζομένων, εξασφαλίζοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τα προσόντα και την απόδοση, χωρίς προκαταλήψεις.

 

 

  • Τι σας παρότρυνε να γίνετε μέλη του Δικτύου Worldplaces;

Ο στόχος του Ωνασείου είναι, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία και το ευρύτερο Δίκτυο αντίστοιχων οργανισμών του Worldplaces, να έχουμε πρόσβαση σε περαιτέρω πληροφορίες για την καλύτερη παροχή κατάρτισης στους εργαζομένους μας. Παράλληλα η ανταλλαγή διεθνών καλών πρακτικών θα δημιουργήσει εύφορο έδαφος για ανταλλαγή ιδεών και ενίσχυση ισχυουσών αλλά και  υιοθέτηση νέων πρακτικών με στόχο το Κοινωνικό μας Aποτύπωμα να ενισχύεται συμπεριλαμβάνοντας νέους τομείς.

 

 

Οι εταιρείες-μέλη του Δικτύου μέχρι τα τέλη του 2024 έχουν αποκλειστική πρόσβαση στα εργαλεία που βασίζονται στην αξιοποίηση των ευρημάτων και των καλών πρακτικών της πιλοτικής φάσης του έργου Worldplaces – Workplaces Working with Migrant Women, σε συνδυασμό με διεθνείς καλές πρακτικές, αλλά και βιβλιογραφία πάνω στη θεματική της συμπερίληψης. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται από την υπηρεσία Απασχολησιμότητας του Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity και στοχεύει στην υποστήριξη εταιρειών και οργανισμών στη διαδικασία της ισότιμης συμπερίληψης γυναικών μεταναστευτικού προφίλ στην εργασία. Για πληροφορίες, επικοινωνήστε με email στο [email protected] ή τηλεφωνικά με την Diversity Network Officer του οργανισμού στο 213 088 4499.

 

*Το έργο «Worldplaces-Workplaces Working with Migrant Women» συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *