An Employers’ Guide

Το Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity στο πλαίσιο της δράσης Diversity in the Workplace τον Μάρτιο του 2019 προχώρησε, με την υποστήριξη του ENAR – European Network Against Racism, στην έκδοση του 1ου ενημερωτικού οδηγού αναφορικά με τη διαχείριση της διαφορετικότητας για τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα .

Ο οδηγός «Diversity 2.0 – An Employers’ Guide» απευθύνεται κυρίως σε εταιρίες και οργανισμούς με στόχο να μυήσει τους εργαζόμενους και τους εργοδότες σε θέματα διαφορετικότητας και διαχείρισής της στο εργασιακό περιβάλλον. Κύριες πτυχές  της διαφορετικότητας που αγγίζει ο Οδηγός είναι η εθνική/ εθνοτική καταγωγή και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Μέσα από απλά και καθημερινά παραδείγματα ο Οδηγός παρουσιάζει τα απτά οφέλη της διαφορετικότητας σε ένα εργασιακό περιβάλλον και προτείνει πρακτικές βήμα-βήμα για μια βαθύτερη κατανόηση των διαφορών και μια αποτελεσματική προσέγγιση επίλυσης ζητημάτων που προκύπτουν λόγω διαφορετικών πολιτισμικών καταβολών. Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα εισαγωγικό εργαλείο για όποιον επιθυμεί να πλοηγηθεί στο ευμετάβλητο τοπίο της μετανάστευσης στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά το δικαίωμα στην εργασία, τα διαφορετικά είδη αδειών και απαιτούμενων εγγράφων καθώς περιλαμβάνει και πληροφορίες για τη διαδικασία της πολιτογράφησης και τη νομοθεσία ως προς τη διαδικασία που ακολουθείται για τη δεύτερη γενιά.

Ο Οδηγός «Diversity 2.0-An Employer’s Guide» διατίθεται δωρεάν για τους Υπευθύνους Διοίκησης Προσωπικού αλλά και για όσους επιθυμούν να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα στο εργασιακό τους περιβάλλον.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να παραλάβετε τον Οδηγό Diversity 2.0-An Employers’ Guide σε έντυπη μορφή

ή κατεβάστε τον σε μορφή PDF 

 

 

Υπόγραψε κι εσύ