To Diversity in the Workplace συνομιλεί με την Teleperformance Greece

Το Diversity in the Workplace, πρωτοβουλία του οργανισμού Generation 2.0 RED και δράση του έργου “Equality Works”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, φέρνει ξανά κοντά εργοδότες και άτομα μεταναστευτικού ή προσφυγικού προφίλ, που αναζητούν εργασία σε διάφορους τομείς απασχόλησης στην Ελλάδα, σε έναν ανοιχτό διάλογο γύρω από θέματα προσλήψεων και διατήρησης θέσεων εργασίας. Μέσα από τις Ομιλίες με επαγγελματίες από συγκεκριμένους κλάδους, οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκ των έσω τα μυστικά του εκάστοτε επαγγέλματος, με σκοπό να εμπλουτίσουν τα εργαλεία τους μέχρι να προσεγγίσουν μια αντίστοιχη θέση στο μέλλον. Καλεσμένη μας στη δεύτερη Ομιλία, ήταν η πολυπολιτισμική εταιρεία, Teleperformance Greece, η οποία προσλαμβάνει κάθε χρόνο έναν μεγάλο αριθμό ατόμων διαφορετικών εθνικών και εθνοτικών καταβολών για να επανδρώσουν τις παγκόσμιας εμβέλειας υπηρεσίες τους.

© Teleperformance Greece

Η Teleperformance Greece, μέλος του πολυεθνικού Ομίλου της Teleperformance, αποτελεί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνικής και διαδικτυακής υποστήριξης και εξυπηρέτησης πελατών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Διαθέτει συνολικά 8 διαφορετικά Multilingual hubs σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Χανιά και απασχολεί περισσότερους από 9.350 εργαζομένους, που εξυπηρετούν πελάτες σε 39 διαφορετικές γλώσσες. Η εταιρεία θεωρείται ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους εργοδότες στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, αφού μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να προσελκύσει εργαζομένους από 109 διαφορετικές εθνικότητες. Παράλληλα, η Teleperformance Greece δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή ίσων ευκαιριών και στον σεβασμό στη διαφορετικότητα, ενώ επενδύει στη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο, μεταξύ άλλων, παρέχει την ευκαιρία σε όλους να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους, ώστε να εξελιχθούν επαγγελματικά και όχι μόνο. Έτσι, μέσα από την εμπειρία και την τεχνογνωσία των καλών πρακτικών που διέπουν ένα εργασιακό περιβάλλον εξυπηρέτησης πελατών, μοιράστηκαν με τους ωφελούμενους της υπηρεσίας της Εργασιακής Συμβουλευτικής , του οργανισμού Generation 2.0 RED, τα καίρια σημεία, που θα πρέπει να έχει κάποιος υπόψη, εάν αναζητά εργασία προς αυτήν την κατεύθυνση.

© Teleperformance Greece

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, είχαμε την τιμή να έχουμε ομιλήτρια την κα Ντιάνα Φαγούδη, η οποία εργάζεται ως Corporate Social Responsibility Specialist  στην εταιρεία Teleperformance Greece. H κα Φαγούδη παρευρέθηκε στην πρώτη διαδικτυακή Oμιλία εργοδοτών του Diversity in the Workplace και μίλησε για τον κλάδο της Εξυπηρέτησης Πελατών μέσα από την εκτενή εμπειρία της στην αξιολόγηση προσωπικού. Απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες, που ενδιαφέρονται να εργαστούν στον συγκεκριμένο τομέα, μας μίλησε για το ιδανικό προφίλ ενός εργαζομένου στον χώρο, για τις διαφορετικές θέσεις στις οποίες μπορεί κάποιος να απασχοληθεί στο πλαίσιο της Εξυπηρέτησης Πελατών, αναφέρθηκε εκτενώς στα πιο ζωτικά σημεία μιας συνέντευξης, καθώς και στο ποιες είναι οι προσωπικές δεξιότητες που παίζουν ρόλο στην τελική αξιολόγηση ενός υποψηφίου ή μιας υποψήφιας. Τέλος, απαντήθηκαν οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων, οι οποίες κινήθηκαν γύρω από τα κριτήρια απόρριψης μιας αίτησης εργασίας και την επάρκεια γλωσσικών δεξιοτήτων για υποστήριξη μέσω τηλεφώνου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Teleperformance Greece και την κα Ντιάνα Φαγούδη για την πολύ ενδιαφέρουσα Oμιλία και την άρτια καθοδήγηση, που προσέφερε στους συμμετέχοντες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον χώρο. Η θετική ενέργεια, η αμεσότητα και η επαγγελματική προσέγγιση του θέματος ήταν τα κύρια κλειδιά της Ομιλίας Εργοδοτών στο πλαίσιο των δράσεων του Diversity in the Workplace.


Το έργο ‘‘Equality Works’’ υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Generation 2.0 for RightsEquality & Diversity.
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr