Στα μέλη του Δικτύου Worldplaces έρχεται να προστεθεί η Wella Company!

Καλωσορίζουμε τη Wella Company, μια εταιρεία με πολυετή και δυναμική παρουσία στο χώρο της ομορφιάς και της περιποίησης μαλλιών, στο Δίκτυο Worldplaces-Workplaces Working with Migrant Women!

 

 

Η κα. Βασιλική Κάπαρη, Associate Director, People BP στη Wella Company, μας απαντά σε ερωτήσεις που της θέσαμε πάνω στο θέμα της Διαφορετικότητας και της Συμπερίληψης στον εργασιακό χώρο.  

 

  • Γιατί είναι σημαντική, για εσάς και την εταιρεία σας, η προώθηση της συμπερίληψης στο εργασιακό περιβάλλον; 

Η Wella Company από τη στιγμή της αυτονόμησής της σε ανεξάρτητη εταιρεία, τον Δεκέμβριο του 2020, όρισε τη Συμπερίληψη ως προτεραιότητα και την κατέταξε κάτω από την αξία “We Are Committed”, ως μονόδρομο στον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού. Ανέκαθεν η κουλτούρα της Wella υπήρξε κουλτούρα ένταξης, όπου όλοι /ες ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκείας, έθνους ή χώρας καταγωγής, ηλικίας και κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου, είναι ευπρόσδεκτοι και έχουν πρόσβαση σε ίδιες ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης. 

Λειτουργώντας σε έναν ασφαλή εργασιακό χώρο ως εργαζόμενος /η, νιώθεις άνετα να είσαι ο εαυτός σου, η εργασία σου γίνεται προέκταση του προσωπικού σου χώρου και έτσι συνδέεσαι πιο ουσιαστικά με τον σκοπό και τους /τις συναδέλφους σου. Η Wella είναι οι άνθρωποί της, και φροντίζει ώστε σε κάθε φάση, διάδραση και χώρα όπου λειτουργεί να λαμβάνουν αποδοχή και σεβασμό. 

Η συμπερίληψη και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα φέρνει στις ομάδες καινοτομία και δημιουργικότητα, μας καθιστά ανταγωνιστικούς, ενισχύει το ταλέντο στον οργανισμό μας, κάνει τους εργαζομένους ευτυχισμένους, αφοσιωμένους και ενδυναμωμένους, καθιστά τα brands πιο ελκυστικά και εν τέλει μετουσιώνεται σε ικανοποιημένους πελάτες.

 

  • Εσείς, στην εταιρεία σας, ακολουθείτε κάποια πρακτική συμπερίληψης;

H θεματική της συμπερίληψης και της ίσης μεταχείρισης είναι υψηλά στην agenda της Wella. Η πιο ξεκάθαρη πρακτική για τη συμπερίληψη, όμως, είναι η αξιοποίηση των έξι Affinity Groups για την προώθηση της διαφορετικότητας, τα οποία χωρίζονται σε ταυτότητες και επαγγελματικές κοινότητες: 1. Black, Brown Professional Executives, 2. Asian Heritage Group, 3. Latin /Hispanic Heritage Group, 4. LGBTQIA+ 5. Female Leadership, 6. Women in STEΜ. 

Είμαστε στην ευτυχή συγκυρία να βιώνουμε μια εντυπωσιακή μεταστροφή στην ορατότητα και την ουσιαστική προσέγγιση της διαφορετικότητας σε όλα τα επίπεδα και τρέχουμε συνεχώς έρευνες, εσωτερικές επικοινωνίες, εκπαιδεύσεις και καμπάνιες ενημέρωσης ακόμα και για θέματα όπως οι μικροεπιθετικότητες, οι ασυνείδητες προκαταλήψεις και πώς κατακερματίζουν τον συνδετικό ιστό της εταιρικής συνοχής. Εργαζόμαστε παγκοσμίως για να εξισώσουμε τα φύλα στα θέματα αμοιβών και ανάληψης θέσεων ευθύνης και αναμετρούμαστε σταθερά στην επίτευξη των στόχων μας.

Στη Wella έχει διαμορφωθεί μια δυνατή οικογενειακή κουλτούρα, πιστεύουμε στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων και στη δύναμη της ομάδας, δεσμευόμαστε στην απαγόρευση των διακρίσεων εντός της εταιρείας, αλλά και στην εικόνα της εταιρείας προς τα έξω, όπως ηεξάλειψη των διακρίσεων στις αγγελίες & διαφημίσεις της εταιρείας. 

Πιστή στην αξία της υποστήριξης της Διαφορετικότητας, της Ισότιμης Μεταχείρισης και της Συμπερίληψης λοιπόν, η Wella το 2022 έλαβε το πρώτο Σήμα Ισότητας από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Την ίδια χρονιά ενταχθήκαμε στο δίκτυο για τη Διαφορετικότητα, υπογράφοντας τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενσωματώνοντάς τη σε κάθε διαδικασία μας, τονίζοντας την αξία της και αναγνωρίζοντας τα οφέλη της.

Τέλος, ο 3ος πυλώνας της Στρατηγικής Βιωσιμότητας της Wella Company είναι η Διαφορετικότητα και η Ένταξη. Έχουμε δεσμευτεί στην αύξηση της φυλετικής και εθνοτικής ποικιλομορφίας, της εκπροσώπησης κάθε προσανατολισμού και στην παγκόσμια υπεράσπιση της ένταξη όλων, ώστε οι άνθρωποί μας να μπορούν να είναι πάντα ο καλύτερος εαυτός τους, λειτουργώντας σε μια κουλτούρα που προάγει την αίσθηση του ανήκειν. 

 

  • Τι σας παρότρυνε να γίνετε μέλη του Δικτύου Worldplaces;

Οι γυναίκες μεταναστευτικής καταγωγής στη χώρα μας αποτελούν ένα κοινό με ιδιαίτερες ανάγκες εξαιτίας των πολλαπλών ρόλων που μπορεί να αντιμετωπίζουν διακρίσεις και γι’αυτό αντιμετωπίζουν εκθετικά πολλαπλάσια εμπόδια στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Οι πολυεθνικές εταιρείες είναι τα πιο ασφαλή περιβάλλοντα για να υποδεχτούν και να ενσωματώσουν στο δυναμικό τους αυτή την ομάδα γυναικών, λόγω της εγγενώς πολυπολιτισμικής νοοτροπίας στη λειτουργία τους. 

Με την ουσιαστική ενασχόληση με ένα κοινωνικό ζήτημα, συμβάλλουμε δραστικά στη λύση του προβλήματος και φροντίζουμε μια ευάλωτη, ικανή ομάδα πληθυσμού που από συνθήκες μετανάστευσε στην κοινότητα όπου λειτουργούν οι επιχειρήσεις μας. Τελικά, γινόμαστε αρωγοί στην κοινωνική συνοχή.

 

Οι εταιρείες-μέλη του Δικτύου μέχρι τα τέλη του 2024 θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση στις εκπαιδεύσεις και στα εργαλεία που βασίζονται στην αξιοποίηση των ευρημάτων και των καλών πρακτικών της πιλοτικής φάσης του έργου Worldplaces – Workplaces Working with Migrant Women, που ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2023, σε συνδυασμό με διεθνείς καλές πρακτικές, αλλά και βιβλιογραφία πάνω στη θεματική της συμπερίληψης. 

 

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται από την υπηρεσία Απασχολησιμότητας του Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity και στοχεύει στην υποστήριξη εταιρειών και οργανισμών στη διαδικασία της ισότιμης συμπερίληψης γυναικών μεταναστευτικού προφίλ στην εργασία.

 

 

Για να γίνετε κι εσείς μέλη του Δικτύου του Worldplaces στην Ελλάδα, επικοινωνήστε με email στο [email protected] ή τηλεφωνικά με την Diversity Network Officer του οργανισμού, κα. Δήμητρα Στέινς, στο 213 088 4499.

 

*Το έργο «Worldplaces-Workplaces Working with Migrant Women» συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *