Το Diversity in the Workplace στο «Σπίτι της Σχεδίας»

 

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2021, το Diversity in the Workplace είχε την τιμή να φιλοξενηθεί στο καφέ-μπαρ-εστιατόριο Σχεδία HOME, που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας. Στο πλαίσιο του έργου Equality Works, υλοποιήσαμε μαζί με το Σχεδία Home την εκπαιδευτική επίσκεψη και εκπαίδευση Upcycling που στόχο είχαν την ενημέρωση των ατόμων με μεταναστευτικό προφίλ για τη λειτουργία επαγγελματικών χώρων στην Ελλάδα αλλά και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων ή την ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών.

Το ξεχωριστό κοινωνικό project Σχεδία Home αποτελείται από το πωλητήριο-εκθετήριο «σχεδία αρτ», το καφέ-μπαρ και το εστιατόριο, χώρους στους οποίους είχαμε τη χαρά να περιηγηθούμε με μια εισαγωγική παρουσίαση του σκοπού του έργου του Σχεδία Home. 

Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να ανεβούμε στο πατάρι, εκεί όπου βρίσκονται τα εργαστήρια της «σχεδία αρτ». Στα εργαστήρια σχεδιάζονται και δημιουργούνται όλα τα προϊόντα της «σχεδία αρτ» που βάση τους έχουν τη μέθοδο upcycling, την αξιοποίηση δηλαδή παλιότερων ή αδιάθετων τευχών του περιοδικού δρόμου Σχεδία, και τη δημιουργία καινούργιων προϊόντων, όπως είδη σπιτιού και κοσμημάτων, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.  

Στη συνέχεια, αφού ολοκληρώσαμε την περιήγηση στους χώρους του Σχεδία Home, καθίσαμε στον εξωτερικό χώρο και μάθαμε την τεχνική του upcycling εφαρμόζοντάς την κυρίως στη δημιουργία κοσμημάτων με αποκόμματα παλαιότερων τευχών του περιοδικού. Οι δύο εκπαιδεύτριες με πολλή όρεξη έδειξαν στις συμμετέχουσες βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία, με αποτέλεσμα οι δημιουργίες τους να ξεπερνούν κάθε προσδοκία!

 

Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σχεδία Home, στην κα Αιμιλία Δούκα που μας βοήθησε να διοργανώσουμε τη δράση και με χαρά μας διέθεσαν χώρο και χρόνο, και φυσικά στις δύο εκπαιδεύτριες Κριστίν και Κάθριν, που εκπαίδευσαν στο upcycling τις συμμετέχουσες και ωφελούμενες της Εργασιακής Συμβουλευτικής  του Generation 2.0 RED.

 


«Το έργο ‘‘Equality Works’’ υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity.
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.»
Για περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr